Cicle: “Horitzó 2020: el projecte del catalanisme polític en l’horitzó de la integració política europea”

L’aposta per a una major integració política de la Unió Europea també implica repensar el projecte del catalanisme polític com a eix vertebrador d’un model de societat basat en el progrés social i econòmic. Per a aquesta renovació cal coratge polític, imaginació i voluntat de diàleg entre les diverses propostes que històricament han format part d’aquesta tradició política oberta, àmplia i plural. Totes aquestes propostes comparteixen l’aspiració d’una Catalunya plenament realitzada, així com la necessitat d’actualitzar i redefinir una proposta catalanista adaptada al marc de l’Europa del 2020.

El cicle «El projecte del catalanisme polític en l’horitzó de l’Europa del 2020» vol oferir una àgora per aprofundir en la definició i la renovació del projecte del catalanisme polític en el marc d’una Europa més integrada. Aquest espai pretén generar discurs i un nou pòsit ideològic, així com esdevenir un punt de trobada de persones de diverses procedències polítiques i socials.

La 5ª sessió del Cicle Horitzó 2020 s'ha centrat en el context europeu i l’encaix de Catalunya en la Unió Europea com a eix principal.

Ha inaugurat les ponències el director de la Càtedra sobre diversitat social a la UPF, Josep Lluís Carod-Rovira amb un discurs sobre la situació actual del catalanisme i els trets que el caracteritzen per arribar a la conclusió que ja som plenament europeus i que, per tant, no cal qüestionar-se aquest fet.

En segon lloc, el director de la Càtedra Lideratges i Governança Democràtica d’ESADE, Àngel Castiñeira ha exposat les fases del procés que Catalunya està vivint. Ha subratllat que actualment estem a una tercera etapa, el procés pre-constituent quan l’independentisme es converteix en la força hegemònica i caminem envers un Estat propi.

Finalment, el president de la Fundació PIMEC, Joaquim Llimona que s'ha posicionat com a federalista europeu, ha centrat el seu discurs plenament en la idea que Catalunya no ha d’anar a la UE perquè ens solucioni el problema sinó que s’ha de buscar una manera d’oferir avantatges a la UE. 

Data: 

21/11/2013 - 19:00

Sala: 

Accés: 

Obert

Organitzador: 

Fundació Catalunya Europa i Centre d’Estudis Jordi Pujol, amb la col·laboració de l’Ateneu Barcelonès.

Afegeix un nou comentari

Inicieu sessió per a enviar comentaris

Fes-te'n soci

Actes relacionats