BCNegra Les sorres llunyanes (LCP 42)

Acte en streaming

Data: 

28/01/2021 - 18:00
Afegir al Calendari

Organitzador: 

ICUB amb la col·laboració de l'Ateneu Barcelonès

Ja fa una bona temporada que la Rambla no s’assembla a la que estàvem acostumats a veure en els últims anys. Si abans resultava difícil caminar per l’avinguda barcelonina més popular i el mercat de La Boqueria semblava una delegació de les Nacions Unides o una Babel en miniatura, ara són ben pocs els estrangers que s’hi passegen. Sort que aquesta edició de BCNegra obre també una finestra al món de les lletres internacionals convidant nous valors de la novel.la negra als qui paga la pena seguir atentament. Venen de països tan llunyans com les sorres del títol de la novel.la d’Andrew Garve, un dels pseudònims del periodista i escriptor anglès Paul Winterton. És el cas del mexicà Daniel Krauze, saludat com un dels nous autors que cal no perdre de vista. Es valora la seva capacitat d’aprofundir en l’ànima humana, el realisme del seu llenguatge i uns diàlegs brillants que porten el món real a les pàgines de les seves novel.les i relats. Si als inicis de la seva carrera literària retratava (Cuervos) els excessos d’un grup de joves que eren víctimes de si mateixos, a Tenebra s’endinsa en el món de la política en presentar-nos dos personatges moguts per la supèrbia, l’ambició i l’egoisme que busquen fer-se un lloc en el món dels poderosos.

Des de Xile, arriba el segon convidat de la taula, un Boris Quercia que ja va guanyar fa cinc anys el Grand Prix de Littérature Policière, un dels premis de literatura negra més prestigiosos de França, que reconeix els autors i autores nacionals i internacionals més interessants del moment. Ho va fer amb Perro muerto, una de les novel.les d’una sèrie que, com l'última que ha publicat a casa nostra, Hoy no quiero matar a nadie, està protagonitzada per Santiago Quiñones. És un antiheroi, un detectiu expert en armes que ens portarà a passejar pels baixos fons d'un Santiago de Xile que no dorm mai.

Hi participen:

Daniel Krauze, escriptor i guionista, és un dels nous narradors mexicans més interessants. Es va donar a conèixer amb els relats de Cuervos (2007) i Fiebre (2010), va debutar en la novel.la amb Fallas de origen (2012) i ara publica Tenebra (2021).

Boris Quercia és un actor, director, guionista i escriptor xilè, un personatge polièdric que ha firmat novel.les negres protagonitzades pel personatge de Santiago Quiñones com Santiago Quiñones, tira (2010), Perro muerto (2016; Grand Prix de Littérature Policière d’aquell any), La sangre no es agua (2019) i Hoy no quiero matar a nadie (2021).

Ho modera:

Leticia Blanco ha fet de periodista cultural a El Mundo a Catalunya durant més de quinze anys i va ser la coordinadora del suplement “Tendencias” fins a la desaparició de la publicació a finals del 2019. Escriu a El Mundo, La Esfera de Papel, Metrópoli i YoDona.